Meer dan een spiegel

Inmiddels bestaat ‘Praten met Paarden’ ruim 10 jaar. Het heeft voor verdieping gezorgd. Verdieping in de ziel van een paard. Al eeuwenlang in dienst van de mens hebben ze vaak meer zicht op ons dan wijzelf. ‘Paard als spiegel’ is een term die we vaak tegen komen. Zowel rijtechnisch als mentaal word je regelmatig een spiegel voor gehouden, dat klopt. Maar ze zijn zoveel meer dan dat. Meer dan een spiegel. Veel paarden gaan door het leven als de soulmate van hun verzorger/eigenaar. Ze brengen ons voorbij het spiegelbeeld, voorbij waar we nu zijn en geven ons de tools die we nodig hebben om ons leven beter te vervolgen.

Ooit bedacht ik het volgende (en ik weet nog waar ik was, toen dat kwartje viel, namelijk op dezelfde plek als nu).

Paarden zijn als engelen. “Op aarde om de mens inzicht te bieden in het leven en in zichzelf. Om de mens te brengen waar ze anders niet kan komen.”

Het klopt nog steeds !