vlnr.: June, Annika, Sabander

Mijn naam is Annika, in het dagelijks leven werk ik parttime in de zorg en ben ik moeder van een prachtige meid, partner en het baasje van twee lieve honden en twee geweldige paarden.

De interesse in paarden is al vanaf kinds af aan aanwezig. Ruim 15 jaar geleden werd mijn droom werkelijkheid met de komst van June, mijn eerste eigen paard. Deze bijzondere zwarte merrie is al vanaf het begin mijn soulmate en lerares.

Sabander, mijn grote bruine beer, is er 6 jaar geleden bij gekomen. Wat een flegmatiek, afgestompt paard leek ontwikkelde zich tot een vrolijke, vlotte kerel die altijd graag voor je werkt. June is inmiddels 24 en geniet van haar welverdiende pensioen. Sabander is mijn rijpaard, een taak die hij met liefde vervult.

Mijn specialiteit is praten met paarden. In de laatste 10 jaar heb ik honderden consults gedaan. Regelmatig ben ik weer verbaasd over datgene wat wij kunnen leren van paarden. Als we maar bereid zijn om ons ego opzij te zetten en te luisteren, observeren en te ontvangen. Mijn motto is dan ook “kijken wat je vindt” wat niet hetzelfde is als vinden wat je zoekt.

Specialisatie vereist passie, toewijding en kennis. Immers als ik geen breed referentiekader heb, kan ik die ook niet ‘uitlenen’ om het paard te laten vertellen wat hij bedoelt. Dus hoe breder en dieper de kennis, hoe groter het referentiekader. Het biedt het paard immers de mogelijkheid om dit ter sprake te brengen. Voor mij is dit dan ook een reden om mijn kennis zoveel mogelijk te vergroten.

In de laatste 10 jaar heb ik naast kennis ook een behoorlijke kring opgebouwd van hoefsmeden, chiropractors, dierenartsen, osteopaten, fysiotherapeuten, instructeurs, zadelmakers, voedingsdeskundigen en dergelijke mensen die mens en dier verder kunnen helpen.

Hoewel mijn techniek op elk levend wezen toe te passen is, werk ik hoofdzakelijk met paarden. Voor de beste resultaten!