vlnr.: June, Annika, Sabander

Mijn naam is Annika, in het dagelijks leven werk ik parttime in de zorg en ben ik moeder van een prachtige meid, partner en het baasje van twee lieve honden en twee geweldige paarden.

De interesse in paarden is al vanaf kinds af aan aanwezig. Ruim 15 jaar geleden werd mijn droom werkelijkheid met de komst van June, mijn eerste eigen paard. Deze bijzondere zwarte merrie is al vanaf het begin mijn soulmate en lerares.

Sabander, mijn grote bruine beer, heeft meer dan 10 jaar deel uitgemaakt van onze ‘kudde’, voor we in het voorjaar van 2019 moesten besluiten hem in te laten slapen. Wat een flegmatiek, afgestompt paard leek ontwikkelde zich tot een vrolijke, vlotte kerel die altijd graag voor je werkte. June is inmiddels 28 en geniet van haar welverdiende pensioen. Om ergens in de toekomst ‘in de paarden’ te blijven is Otscheli O. (Glock’s Taminiau x Indoctro x Gran Corrado) aangekocht van Olsthoorn Stables en staat inmiddels in de opfok. 

Mijn specialiteit is praten met paarden. En zelfs in de 15 jaar dat ik nu werkzaam ben, ben ik nog steeds verbaasd over datgene wat wij kunnen leren van paarden. Als we maar bereid zijn om ons ego opzij te zetten en te luisteren, observeren en te ontvangen. Mijn motto is dan ook “kijken wat je vindt” (wat niet hetzelfde is als vinden wat je zoekt).

Specialisatie vereist passie, toewijding en kennis. Immers als ik geen breed referentiekader heb, kan ik die ook niet ‘uitlenen’ om het paard te laten vertellen wat hij bedoelt. Dus hoe breder en dieper de kennis, hoe groter het referentiekader. Het biedt het paard immers de mogelijkheid om dit ter sprake te brengen. Voor mij is dit dan ook een reden om mijn kennis zoveel mogelijk te vergroten.

In de tijd dat ik werkzaam ben heb ik naast kennis ook een behoorlijke kring opgebouwd van trainers, dierenartsen, osteopaten, fysiotherapeuten, veterinair natuurgeneeskundigen en andere professionals waar ik regelmatig mee samenwerk. Hoewel mijn techniek op elk levend wezen toe te passen is, werk ik hoofdzakelijk met paarden. Voor de beste resultaten!