Een lolbroek dat ben ik en meer paard dan menig joekel. Het nadeel van mijn soort is dat we niet altijd serieus genomen worden. Mensen kijken letterlijk en figuurlijk op ons neer. Al regelmatig gewisseld van baas en taak. Nu ben ik hier. Gekozen voor mij omdat ik mezelf was. Mezelf onder alle omstandigheden. Misschien iets te groot in mijn voorkomen en iets te klein in mijn lijf, maar ik ben waar ik hoor.

Ik ben koning in het doen alsof ik het niet begrijp, maar geloof me, ik begrijp alles en meer. Het geeft me de kans om soms een beetje de boel in de maling te nemen. Het maakt mijn leven een beetje lolliger om dat te doen. Ik vind het vermakelijk. Wat jammer is, is dat mijn vrouw mij meestal prima door heeft en mij niet bepaald onderschat. Ik hou daarvoor van haar, maar grapjes uithalen is nog altijd een van mijn favoriete bezigheden.

Ben je gelukkig waar je nu staat en krijg je genoeg te eten?

Bestaat er iets als genoeg te eten krijgen? In mijn beleving niet hoor. Ik wil altijd meer. Mijn dieet is aangepast op mijn grootte, het houd me gezond. Als dat de vraag is. Maar meer eten wil ik altijd. De plek hier is prima, ik vind het prettig om hier te vertoeven. Soms stond ik op plekken waar ik alleen mijn eigen stal kon zien. Ik kan je vertellen dat je dat gaat opbreken.

Heb je pijn of ongemak?

Op dit moment heb ik het snikheet maar dat lijkt me logisch. Verder is mijn lijf niet onvoordelig. Mijn voeten zijn nu netjes en ik heb geen gekke spiertjes verrekt ofzo. Het enige waar wel eens naar gekeken mag worden is mijn hals en mijn gebit. Het kan zijn dat het samen gaat, maar soms lijkt mijn kaak wat vast. Geeuwen helpt soms.

Wie zijn je vrienden/vriendinnen?

De grote vos is lief, de rest is allemaal prima te doen. Alleen die donkere die zegt weleens dat ik de kleine versie ben. Dat zijn geen grappen. We hebben een fijne groep. Maar ik ben een zelfstandige pony die graag zijn eigen plan trekt.

Wat vind je van je baasje en krijg je genoeg aandacht?

Aandacht is als eten en ik ben onverzadigbaar. Mijn baasje is lief, vertederend.

Wat zou je het liefste willen?

Ik weet dat ik me beter gedragen moet, maar soms diep in mijn hart zou ik erg stout willen zijn. Niet dat ik het doe, ik ben een betrouwbare pony. Maar de anderen, en met name die egotripper zwarte, even flink de stuipen op het lijf jagen is iets wat mijn hart graag wil. Maar laten we wel wezen, ik heb weinig te wensen. Ik word als een prins behandeld. Welke pony kan dat nog meer zeggen?